Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kvargbulle

(1 kommentar)  
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

finskt fikabröd

Ingredienser

Instruktioner

Värm mjölken tills det är fingervarmt. Blanda i salt, socker, kardemumma och lite av vetemjölet och vispa kraftigt. Blanda i resten av vetemjölet och sedan smöret så att degen släpper degbunkens kanter. Jäs degen till dubbel storlek under bakduk. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen. Forma bullar av degen och gör en fördjupning i mitten med tex ett drickglas. Fyll fördjupningen med kvargmassan och pensla kanterna med ägg. Lägg på bakplåtsklädd plåt och grädda omgående i 200grader i 10-15 minuter.

Kommentarer (1)

  • canonlars 13 september 2008

    Hej skall testa detta bröd och lägga upp en bild

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.