- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Väldigt lätt och gott
Instruktioner
- 1. Blanda mjöl,bakpulver och florsocker. Tillsätt salt och vaniljsocker. Arbeta ihop alltsammans med kvarg. Mjölk och matolja till en smidig deg. Svep folie om degen och lägg den i kylskåpet ungefär 1 timme. Lägg russinen i en liten bunke och häll på rom.
- 2. Pressa kvargen till fyllningen genom en sil.
Blanda i ägg, socker och potatismjöl och tillsätt därefter de blötlagda russinen och vaniljmärgen. Rör om väl.
- 3. Mjöla bakbordet och kavla ut den kylda degen till en 40x40cm stor kvadrat.(spara litet av degen till locken)
Skär degen i 9 små kvadrater 12x12cm.
- 4. Sätt ugnen på 220 grader.
- 5. Lägg 1 msk av kvargfyllningen på varje kvadrat. pensla deghörnen med äggula och vik dem över varandra. Gör 5 cm stora rundlar av resten av degen, tryck fast dem på paketen och pensla sedan med äggula.
- 6. Placera plåten på mittfalsen i ugnen och grädda 15 minuter.
- 7. Låt bakverken svalna och pudra sedan med florsocker.
Publicerat den
24 februari 2008
Skriv kommentar