Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling à la gås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En riktig festmiddag för många blir det med en stor kyckling och klassiska tillbehör, precis som till en gåsmiddag. Stora kycklingar finns frysta från Kronfågel, s k Festkyckling. De kan beställas om de inte finns i butiken. Ur Allt om Mat nr 18/05.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Tina fryst kyckling minst 2 dygn i kylen. Skölj och torka den torr med hushållspapper. Gnid in den med citron in- och utvändigt och krydda med salt och peppar.
  3. Klyfta äpplena och ta bort kärnhuset. Fyll kycklingen med äpplen och katrinplommon. Resten av frukten läggs i formen när kycklingen kommit i. Bind ihop benen med bomullssnöre och lägg kycklingen i en ugnsfast form, något större än kycklingen. Lägg äppelklyftor och katrinplommon runt om, häll på vatten och klicka smör på kycklingbröstet.
  4. Stek kycklingen längst ned i ugnen ca 1 ½ timme. Ös den då och då och fyll på vatten om det behövs. Prova med en provsticka i tjockaste delen av låret. Är köttsaften klar och genomskinlig är kycklingen klar.
  5. Servera gärna med mustig kycklingsås, som också finns bland mina recept, rödkål, kokt potatis, en god gelé och kokta haricots verts.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.