Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling a la Mamma Mia Kyckling a la Mamma Mia
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbar god kycklingrätt med smak av mera:-) Ett recept som jag själv komponerat ihop. Det gör jag ganska ofta och misslyckas sällan. Till kycklingen serverar jag ris, bulgar eller couscous. En god Ruccullasallad med strimlad rå morot och ärtskott. Pressad citron eller lime på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöra en ungsfast form. Krydda kycklingfiléerna med salt och svartpeppar. Förstek kycklingen något.
  2. Skär purjolöken i tunna ringar. Bryn champinjonerna och bacon och purjon i stekpanna.
  3. Varva nu kyckling, champinjoner, bacon och purjolök i formen. Lägg på de otinade räkorna.
  4. Vispa lätt ihop grädde, kesella, hackad dill, chilipulver, flingsalt tomatpuré, vin och maizena. Häll såsen över de andra ingredienserna.
  5. Skär Halloumiosten i centimetertunna skivor och toppa formen med osten. Ringla över lite raps- eller olivolja.
  6. Sätt in i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20 min eller tills osten fått lite färg. Toppa med persilja.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • anmawa 30 september 2009

    Ett recept som tonåringarna tyckte mycket om. Jag tycker nog att räkorna var lite överflödiga, så jag tar nog paprika eller ananas i nästa gång istället. Eller cashewnötter blir nog kanon. Så en stark 4 blir det. Tack för receptet

  • regia 2 september 2012

    jag lagade den matrecepetet igår och hela min familj vad glada!! det var verkligen gott! tack för receptet!! vi gillar hemma mat med chili

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.