Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gott filippinsk kycklingrecept. Det finns olika sätt att tillaga den på men det här tycker jag är det godaste.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta kycklingen med lime och saften från denna och tvätta den noga.
  2. Hetta upp oljan och tillsätt all vitlök som klyftor, och stek dem tills vitlöken har tagit färg. Tillsätt sedan kyckling och stek den tills den har tagit färg.
  3. Skär ananasen i små bitar och tillsätt den i grytan. Tillsätt svartpeppar, soyasås, lagerblad och vinäger och låt det koka i 25-35 minuter.
  4. Provsmaka och tillsätt antingen mer vinäger eller 7-up beroende på smak och den sötma man vill ha.
  5. Om man nu vill ha en fylligare sås så tar man några skedar av adobosåsen och kokar en sås brevid med lite grädde.
  6. Ett tips av en vän som hade provat med svamp (blandsvamp, champinjoner ) i såsen på slutet och det hade smakat gott.
  7. Receptet sprid som en löpeld här i Malmö
  8. Serveras med jasminris och chilisås.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Lilljeppe 11 november 2007

    Denna rätt var helt underbar. Även ungarna gillade den. Passar även som bjudrätt

  • mammis 11 januari 2008

    Kanon, passade mina smaklökar perfekt

  • frokeneva 21 september 2011

    Vi tyckte att maten var god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.