- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Risrätt med kyckling, champinjoner och ägg.
Snabblagat och mina barn tycker om det.
Instruktioner
- Koka riset i rikligt med saltat vatten i 10 minuter.
Under tiden, hårdkoka äggen i ca 10 minuter, rensa och skär champinjonerna i bitar.
- Häll av eventuellt överflödigt vatten från riset, skala och dela äggen i bitar.
- Smält smöret i en kastrull och fräs champinjonerna tills de får en fin gyllenbrun färg. Blanda ner riset, äggen, kycklingen skuren i bitar och smaksätt med salt och peppar.
- Blanda sedan ner grädden och låt koka i ca 15 minuter. Om man vill kan man servera med finhackad persilja.
- Det är inte meningen att riset skall bada i sås, därav så lite grädde.
Publicerat den
9 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar