Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling arrabiata

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod kycklingrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en stekgryta. Häll ner lök och fräs den mjuk under omrörning i ca 5 minuter. Tillsätt kycklingen och stek den gyllene i ytterligare 5 minuter.
  2. Rör ner vitlök, paprikapulver och chiliflagor och fräs ytterligare 1 minut. Rör ner tomater och buljong, salta och peppra efter smak och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 15-20 minuter, tills kycklingen är genomkokt och såsen krämig.
  3. Koka under tiden pastan al dente enligt instruktioner på förpackningen i en rymlig gryta. Häll av vattnet och häll tillbaka pastan i den tomma grytan. Vänd ner kycklingen i pastan. Skeda upp i djupa tallrikar och garnera med ruccolablad. Servera genast med riven parmesan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.