Skölj och torka av kycklingfiléerna. Dela varje i två–tre bitar och lägg dem i en bunke.
Pressa över citron, riv över ingefära och strö på skalad och finhackad vitlök. Blanda väl och låt köttet marinera övertäckt i kylskåpet minst 1 timme.
Dela och skala löken, skär halvorna i tunna skivor. Fräs löken blank och mjuk i en traktörpanna. Krydda med garam masala, koriander och peppar. Fräs ytterligare ett par minuter.
Skölj tomaterna, krama ur kärnorna och klyfta fruktköttet. Klyv och rensa paprikorna, dela dem i klyftor. Klyv, rensa och finhacka chilin.
I pannan med lök och kryddor varvas tomater, paprika, chili, kycklingbitar med sin marinad och salt. Häll på vatten, lägg på tätt lock och koka upp.
Låt rätten sjuda på knappt medelvarm platta cirka 15 minuter tills köttet är genomkokt.
Häll av skyn i en annan kastrull. Tillsätt vispgrädde om så önskas för att få en krämigare sky. Vispa ner redningsmjölet och koka upp. Häll tillbaka skysåsen över ingredienserna.
Smaka av med salt och servera med raita och ris.
Raita Skala och kärna ur gurkan. Skär den i mycket små tärningar och rör ner dem i yoghurten.
Torrosta spiskummin och senapsfrön en minut under omrörning i stekpannan tills kryddorna doftar starkt. Rör ner dem i yoghurten och smaka av med färskriven ingefära och salt.
Supergott! Vi kommer absolut att äta detta fler gånger.