Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling enchilladas

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3-6 portioner
Skriv ut

Min favorit rätt. Lätt att göra och underbart god. Fungerar även utmärkt som bjudmat.

Ingredienser

Instruktioner

Putsa kycklingfiléerna och skär dem i små tärningar. Bryn i stekpanna i olja eller margarin Finhacka purjolöken, vitlöken o paprikan. Ha ner purjolök, vitlök, champinjoner och paprika i stekpannan tillsammans med kycklingbitarna. Stek tills löken är mjuk, ha sen ner paprikan. Jag gillar när det fortfarande är lite krispighet i paprikan. Vill man ha den mjuk kan man ha ner den samtidigt som löken. Rör ner cremefraich och smula ner buljongtärningarna. Smula ner en först o smaka av innan ni har ner den andra. Beroende på vilken sorts cremefraiche ni använder så blir det olika mycket sälta. Dela upp smeten mellan de 6 tortilla bröden o vik ihop dem till små paket. Lägg smeten mitt på ett bröd o vik sedan kanterna omlott in till mitten så inte smeten kan rinna ut. Lägg i en ugnsfast form med skarven nedåt. Lägg dem tätt ihop i formen. Strö riven ost över o gratinera i ugn i 225 grader tills osten fått fin gyllene färg. Servera med en god sallad, gärna en sallad gjord på groddar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lilljeppe 9 november 2007

    Supergott, men glöm inte champinjonerna som finns i ingredienserna men har missats i beskrivningen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.