Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

KYCKLING (filé) med vanilj & andra kryddor

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det här receptet har jag fått av en kompis, och är hennes version av Oscar De Hoogs recept i kokboken Den Perfekta Matlådan. Det låter som en konstig kombination av ingredienser men blev väldigt gott tycker jag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att köra lök, ingefära, vitlös och sambal oelek i matberedaren till en mycket finhackad pasta. Fräs sedan pastan i lite olja och tillsätt gurkmejan. Dela vaniljstången och tillsätt den, kanelstängerna och kardemummakapslar. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och låt puttra på svag värme i en timme.
  2. Går bra att frysa.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • vanillalover 12 oktober 2010

    var får man tag i kardemummakapslarna?

  • LillaJa 12 oktober 2010

    Kardemumma kapslar...är hel kardemumma. Som man skalar och petar ur kärnorna, för att sedan använda dessa hela ( i det här receptet)...eller stöta fröna i mortel till kanelbullar-kakor mm Dessa använder jag alltid, smaken är fantastisk. ......det är ju samma sak som hos peppar...nymald ur kvarn smakar ju bättre än att köpa den färdig malen. hälsningar LillaJa

  • vanillalover 17 oktober 2010

    Tack för svaret! Dessvärre gillade vi inte alls rätten :-( Men smaken e ju som baken... :-) /Marie

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.