Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling från Baskien

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I Frankrike, gastronomins hemland, har varje provins sina specialiteter. Från Baskiens särpräglade kultur kommer en ugnsstekt kycklingrätt där rökt skinka, tomater, lök och örtkryddor ger härlig smak och doft.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i halvor och klipp bort ryggbenet. Blanda olivolja och soja och penska kycklinghalvorna med blandningen. Lägg halvorna i en ugnssäker form och stek i 175 grader, ca 15 minuter.
  2. Skålla, skala och skär tomaterna i klyftor. Skala och skiva löken. Pressa vitlöken och strimla skinkan. Blanda allt med timjan och persilja.
  3. Ta ut kycklingen och häll kryddblandningen runt kycklinge. Salta och peppra och stek ytterligare ca 30 minuter. Pröva med en sticka och se om kycklingen är genomstekt.
  4. Pensla halvorna med stekskyn mot slutet av grilltiden. Skär kycklingen i portionsbitar, lägg tillbaka bitarna i formen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.