I Frankrike, gastronomins hemland, har varje provins sina specialiteter. Från Baskiens särpräglade kultur kommer en ugnsstekt kycklingrätt där rökt skinka, tomater, lök och örtkryddor ger härlig smak och doft.
Instruktioner
- Skär kycklingen i halvor och klipp bort ryggbenet. Blanda olivolja och soja och penska kycklinghalvorna med blandningen. Lägg halvorna i en ugnssäker form och stek i 175 grader, ca 15 minuter.
- Skålla, skala och skär tomaterna i klyftor. Skala och skiva löken. Pressa vitlöken och strimla skinkan. Blanda allt med timjan och persilja.
- Ta ut kycklingen och häll kryddblandningen runt kycklinge. Salta och peppra och stek ytterligare ca 30 minuter. Pröva med en sticka och se om kycklingen är genomstekt.
- Pensla halvorna med stekskyn mot slutet av grilltiden. Skär kycklingen i portionsbitar, lägg tillbaka bitarna i formen och servera.
Publicerat den
31 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar