Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling från San Lucar de Barrameda

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Stycka en kyckling och bryn bitarna i olivolja i en stor panna eller gryta. Salta och peppra. Häll på 4-6 hackade vitlöksklyftor och ett knippe hackad persilja, rör om och akta så inte vitlöken bränns vid. Slå på 1 – 2 dl sherry, helst Manzanilla från San Lucar de Barrameda. Låt småputtra på svag värme under lock i ca 20 minuter. Servera med bröd. Jag brukar göra klyftpotatis till mina barn. Men i Andalusien äter man bara bröd till, och dricker Manzanilla i små glas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.