Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling från Sri Lanka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En jättegod kycklingcurry som jag brukade laga när jag bodde i Sri Lanka. Aginomoto finns att köpa på välsorterade orientaliska affärer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stycka kycklingen i ca 12 delar.Hetta oljan. Fräs lök., vitlök, chili, svartpeppar, curry, salt, nejlika, aginomoto, kummin, fänkål, korriander, ingefära, gurkmeja och tomat till en brun massa utan att bränna.
  2. Smula i buljongtärningen. Lägg i kycklingen, eventuellt lite vatten. Lägg på ett lock och låt puttra på svag värme i ca 20-25 minuter.
  3. Häll över citronsaften, häll i cocosmjölken. Kolla så att kycklingen är färdig.
  4. Servera med ris och grönsaksrätter, och eventuellt cutlets. (Se mina recept)

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lennart_58 15 februari 2010

    Åhh så gott, 5p o ett stort tack.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.