Hittade detta på mat-recept.com. Har tyvärr inte hunnit testa det än..
Instruktioner
- Skär kycklingfiléerna i lagom stora munsbitar
tillsätt sambal oelek och blanda om.
- Blanda maizena och salt och vänd ned
kycklingbitarna i blandningen.
- Skär purjolök och paprika i smala strimlor.
- Nu till såsen:
smula buljongtärningen i kallt vatten i t.ex. en traktörpanna. Tillsätt hoisinsås, vinäger, sambal oelek, soja, strösocker och pressad vitlök. Rör om och ge såsen ett uppkok.
- Fräs lök och paprika i olja i het panna någon minut under
omrörning. Vänd sedan ned grönsakerna i såsen.
- Fräs kycklingbitarna i minst tre omgångar i olja i het panna någon minut på varje sida.
Låt kycklingen torka av på hushållspapper.
- Rör ut maizena med vatten och häll blandningen i såsen och rör om. Ge såsen med grönsakerna ett nytt uppkok. Vänd ner kycklingen och servera genast tillsammans med kokt ris.
Publicerat den
13 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har precis ätit detta till middag idag. Perfekt balans i såsen mellan de olika smakerna. Har själv lagt in ett recept på szechuankyckling som jag tycker är jättegott, men jag tror att detta var snäppet bättre. Klar 5:a
Men den var ju inte så stark denna rätten jag strimlade i lite chilipeppar också då blev det fart på grejerna :)