Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En mild kycklinggryta med Indisk smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklinglårfiléerna i halvor. Hetta upp matoljan och bryn kycklingfiléerna runt om. Krydda med salt, vitpeppar, lite garam masala och curry.
  2. Dela och kärna ut chilifrukten. Hacka chilifrukten fint och häll i grytan. Hacka även paprikan i små bitar och häll i grytan. Låt kycklingen puttra på svag värme. Hetta upp lite matolja i en gryta och bryn garam masala, curry och currypasta några minuter. Häll i yoghurt, grädde, buljongtärning och socker.
  3. Låt såsen koka upp och puttra en stund. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll såsen i grytan med kycklingfilén och låt grytan koka på svag värme ca 5 minuter. Servera med en grönsallad och vildris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tiger_lilja 10 november 2009

    Vansinnigt gott! Jag körde en smalare variant utan grädde och socker och kryddade på lite extra vilket fungerade utmärkt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.