Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling Hawaiian Surprise

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Sötstark kyckling med ananassås. Habanero ger en mycket hetare smak än spansk peppar. Välj själv!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sås: Hetta upp rapsolja i en såspanna eller kastrull. Fräs vitlök, chilipeppar och rödlök några minuter i oljan, utan att de tar färg. Tillsätt ananasjuice, vinägerblandning, socker och soja, rör om ordentligt och låt koka upp. Tillsätt maizenablandningen, låt sjuda 5-10 minuter tills den tjocknat. Håll såsen varm, utan att den kokar mer.
  2. Kyckling:
  3. Skär kycklingen i munsbitar. Häll majsstärkelse/vetemjöl i en bunke och lägg i kycklingen. Skaka runt så att kycklingen täcks ordentligt på alla sidor. Stek kycklingen i rapsolja på ganska låg värme i omgångar. Lägg de färdiga bitarna på lite hushållspapper så de får rinna av. Häll kycklingen i en skål och häll såsen över. Vänd runt, så att kycklingen blir täckt av såsen. Servera med ris och grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • maerta 19 december 2009

    Wow! Vrålgott! Till o med de kräsna barnen tuggade glatt i sig dessa kycklingbitar. Ja, vi äter middag tidigt;-) Jag hade inga chili hemma men ett par tsk Sambal Oelek funkade bra.

  • maerta 19 december 2009

    Glömde betyget... En klar femma.

  • thoorbear 20 december 2009

    Tack för de vänliga orden och, naturligtvis, det goda betyget. Kul att det föll er i smaken!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.