Dessa ljuvligt möra kycklingfiléer serveras i en smakrik apelsin- och dragonsås. En perfekt middag.
Instruktioner
- Dela varje kycklingfilé i fyra strimlor på längden. Blanda buljong, vinäger, apelsinskal, socker och vitlök i en skål. Lägg kycklingen i marinaden och vänd kycklingköttet så att det täcks helt av marinad. Täck över skålen med plastfolie och marinera i kylen 2½ timma, vänd köttet ofta.
- Ta ut kycklingen ur kylen 30 minuter innan den ska tillagas. Hetta upp oljan i en stor teflonstekpanna och fräs löken 2-3 minuter tills den börjar mjukna.
- Låt kycklingköttet rinna av, spara marinaden, och lägg kycklingen i stekpannan. Bryn köttet 5 minuter, vänd ofta så att strimlorna blir brynta runtom.
- Blanda Maizena med marinaden. Tillsätt blandningen till pannan och låt sjuda ca 5 minuter tills såsen börjar tjockna. Blanda ner persilja och dragon och låt sjuda ca 1 minut. Servera genast med ris och grönsaker.
Publicerat den
8 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar