Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa ljuvligt möra kycklingfiléer serveras i en smakrik apelsin- och dragonsås. En perfekt middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela varje kycklingfilé i fyra strimlor på längden. Blanda buljong, vinäger, apelsinskal, socker och vitlök i en skål. Lägg kycklingen i marinaden och vänd kycklingköttet så att det täcks helt av marinad. Täck över skålen med plastfolie och marinera i kylen 2½ timma, vänd köttet ofta.
  2. Ta ut kycklingen ur kylen 30 minuter innan den ska tillagas. Hetta upp oljan i en stor teflonstekpanna och fräs löken 2-3 minuter tills den börjar mjukna.
  3. Låt kycklingköttet rinna av, spara marinaden, och lägg kycklingen i stekpannan. Bryn köttet 5 minuter, vänd ofta så att strimlorna blir brynta runtom.
  4. Blanda Maizena med marinaden. Tillsätt blandningen till pannan och låt sjuda ca 5 minuter tills såsen börjar tjockna. Blanda ner persilja och dragon och låt sjuda ca 1 minut. Servera genast med ris och grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.