Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling i god sås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Billig och ganska snabblagat. Dock ska kycklingbitarna stå och dra i 1 timme i en god kryddblandning.

Ingredienser

Instruktioner

Skär kycklingfiléerna i ca 2 cm breda bitar. Blanda ihop kryddblandningen. Tillsätt kycklingfiléerna i kryddblandningen och rör om. Låt blandningen stå i ca 1 timme. Häll bort hälften av kryddblandningen och spara det. Bryn kycklingbitarna och den resterande kryddblandningen i en panna. Fräs champinjonerna och purjolöken i en kastrull i margarin. Strö över mjölet och späd med grädden. Låt såsen små koka i några minuter. Smaksätt med chilisåsen. När kycklingbitarna är genomstekta, häll skyn i såsen och rör om. Rör i resten av kryddblandningen med kycklingbitarna och låt det små puttra en stund. Häll sen ner såsen i kycklingpannan och rör om. Smaka av med salt och lite vitpeppar. Serveras med kokt potatis eller ris och grönsaker

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gertluddpowwel 18 januari 2014

    Jämfört med dina andra recept var denna ganska blek (uppskattar många andra), den var enkel att laga men inte det godaste jag ätit så den får en svag 3:a.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.