Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Bjud dina vänner på en god kycklingrätt. Peperoni ger såsen het smak, så var försiktig och prova dig fram till önskad styrka. Själv är jag en aning kryddfeg i så måtto att mina smaklökar domnar relativt fort, kanske redan i ett läge där de flesta andras just börjat vakna till liv. Minns ett besök på en indisk restaurang för några år sedan ... ja, det tar vi en annan gång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i bitar. Smält matfettet i en stekgryta och fräs vitlök och cayennepeppar några minuter. Lägg ned kycklingbitarna i grytan och bryn dem tills de fått färg runt om. Krydda med salt och peppar.
  2. Häll på 1 dl buljong, lägg på lock och stek kycklingen tills den är genomstekt, 25 - 30 minuter. Lägg upp kycklingbitarna på serveringsfat och håll dem varma.
  3. Rör ut maizenan i resten av buljongen och vispa ned den tillsammans med grädde, senap, ättiksgurka, peperoni och soya. Låt såsen koka ca 5 minuter. Vispa då och då. Smaka av med salt och peppar och häll såsen över kycklingen.
  4. Servera med potatis, ris eller pasta och en god sallad, som går fantastiskt bra ihop med den smakrika såsen!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • littlemess 28 oktober 2013

    Hade detta med tagliatelle och det blev superdupergott! Men - no way att detta recept är till 4 personer. Alldeles för mycket kyckling och alldeles för lite sås! Jag hade i 300 g kycklingfilé, och såg direkt att jag får använda hela måttet sås eftersom det annars skulle bli för torrt. Det gick helt okej att äta, men nästa gång jag gör den kommer jag göra ännu mer sås, så man inte känner att man får snåla så att alla får :) Och jag gjorde mat för 2 personer. Men som sagt, väldigt gott! Jag hoppade iofs senap, ättiksgurka och peperoni eftersom pojkvännen inte är ett fan x) men detta blev gott ändå!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.