Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling i indisk gräddsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Namnet på den här rätten, "Murgh Makhani" betyder sammetskyckling. Laga den här rätten av färdiggrillad kyckling eller om du har tandoorikyckling över. Kokt ris smakar gott till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tomatpasta: Skala pistagemandeln och krossa eller hacka både den och sötmandeln grovt. Smält smör, blanda i tomatpuré och låt blandningen koka ihop 5-6 minuter under omrörning. Blanda i sötmandel och pistaschmandel.
  2. Befria kycklingbitarna från ben. Skär i mindre bitar.Värm oljan i en stekpanna. Sätt till 4 msk tomatpasta, grädde och vatten. Koka ihop 2-3 minuter.
  3. Lägg i kycklingen och låt puttra sakta ca 5 minuter eller tills kycklingen är genomvarm. Krydda med salt. Garnera med hackad färsk koriander.
  4. Servera med ris.
  5. Tips: Tomatpastan håller flera veckor i kylskåp i burk med lock.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.