Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling i kärleksnäste

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Smarrig lyxig kyckling till romantisk middag för två.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och lite kycklingkrydda om man vill. Stek dem så dom blir färdiga.
  2. Lägg upp smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper, pensla kanterna med ägget.
  3. Stek under tiden champinjonerna tillsammans med kycklingen så dom får färg, krydda även med salt och peppar efter smak.
  4. Lägg upp tre skivor brieost på varje smördegsplatta, lägg dit kycklingen och avsluta med champinjonerna ovanpå. Vik ihop smördegsplattan över kycklingen och pensla med ägget ovanpå.
  5. Sätt in dom i ugnen på 200 grader i 10-15 min så smördegen får fin gyllenbrun färg. Servera med klyftpotatis och en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • herosmatte 28 juli 2009

    Det här låter mumsigt det måste jag prova.!

  • kafferasten 31 juli 2009

    Låter som en kalasmåltid.. det måste jag testa:-)

  • Dansmyran 13 augusti 2009

    Så gott detta var. Mmmmm..... Ganska snabb att tillaga och det tycker jag är bra :D Åt klyftpotatis till. Uppskattades mycket av sambon.

  • mizzEzter 5 augusti 2010

    Detta ska jag laga ikväll och överraska sambon med =) Låter HUR gott som helst =)

  • zanushja 28 februari 2011

    Hej!! Hur har du lagat klyftpotatisen?? Och smördegsplattorna är det såna inte så stora fyrkantiga som man kan köpa på willys det kommer tio stycken??

  • krisse 28 februari 2011

    Klyftpotatisen är tillagad i ugn, 225 grader i 20-25 minuter. Jag har köpt smördegsplattorna på coop och dom är kanske 10x20 cm. jag brukar kavla dom lite så dom inte blir så tjocka och då blr dom även lite större. Det är också en förpackning på ca 10 st så det är nog samma.

  • zanushja 1 mars 2011

    Hej! Tack för att du svarede,jo jag frågade hur du gjorde eller lagar klyftpotatisarna dem ser goda ut har du nån krydda eller olja på dom??

  • krisse 2 mars 2011

    Vi brukar bara salta och peppra och smörja formen med margarin och ibland ringla lite olivolja över. Jag kommer inte ihåg hur vi gjorde just den där gången men det är ganska säkert att vi gjorde just så:)

  • mizzme1 25 maj 2011

    Har lagat denna rätt en gång tidigare men sen tappade jag bort receptet. Men nu har jag äntligen hittat det igen och nu kan jag lova att det kommer lagas MÅNGA gånger =) Tack för ett underbart recept =)

  • FeliciaWejdell 21 augusti 2014

    Jag tänkte testa detta! Jag bara undrar, ska man vika ihop smördegen helt över kycklingen eller bara lägga över den liksom?

  • krisse 21 augusti 2014

    Hej! man viker ihop smördegen över hela kycklingen:) Lycka till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.