Min dotters älsklingsrätt när hon kommer hem på besök. Rätten kallades för "Kryddkyckling" när jag fann den i en liten broschyr på 1970-talet.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Väldigt smarrig gryta och lätt att göra.
Tjoho..så glad blev jag att jag hittade receptet jag letat efter. Samma broschyr har jag haft sen urminnes tider men inte lagat på länge, borttappat dock i senaste flytten. Kom ihåg det som mycket gott...en riktig favorit.
Det här är min nya favoritkyckling! Superlätt och gud så gott...
Min sambo som tycker att kyckling är torrt och smaklöst blev helt lyrisk. Jag kan inte annat än hålla med, fantastiskt gott! Blir en återkommande rätt hemma hos oss. Funkar även perfekt i matlådan till jobbet.
Fantastiskt gott! Finns det något enklare än att laga i en lergryta?
Det här var ett bra recept väldigt enkelt och väldigt gott. Att det inte alls heller är en dyr maträtt är ju bara en väldigt trevlig bonus. Tack för receptet Mvh Jocke
Kan sälla mig till skaran som lovsjunger rätten och berätta att även min lillasyster har detta recept som favorit numera. Närhelst hon kommer till hemstaden så vill hon alltid att jag ska laga denna rätten med ris till. Jag brukar dock göra på kycklingfiléer och ibland lyxar jag till det med hela rosmarinkvistar, särskilt efter besök i medelhavsländer då sådant knycks med. Så vaaaansinnigt gott! Brukar även slänga i lite morot och lök i lergrytan. Med risk för att lergrytan blir lite väl full ibland...