Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Min dotters älsklingsrätt när hon kommer hem på besök. Rätten kallades för "Kryddkyckling" när jag fann den i en liten broschyr på 1970-talet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt lergrytan ligga i vatten ca 10 min. Blanda smör, soja, salt, peppar och rosmarin. Pensla kycklingen ut- och invändigt med blandningen.
  2. Lägg kycklingen i lergrytan. Lägg på locket. Ställ in grytan i kall ugn och sätt ugnen på 250 grader. Häll på grädden efter 40 min. och stek ytterligare ca 20 min.
  3. Mmm, gott med potatis eller ris och grönsaker till.
  4. En "gammal hederlig" delikat rätt.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • thelonius 18 maj 2008

    Väldigt smarrig gryta och lätt att göra.

  • kariningrid48 4 april 2010

    Tjoho..så glad blev jag att jag hittade receptet jag letat efter. Samma broschyr har jag haft sen urminnes tider men inte lagat på länge, borttappat dock i senaste flytten. Kom ihåg det som mycket gott...en riktig favorit.

  • jennienil 20 september 2010

    Det här är min nya favoritkyckling! Superlätt och gud så gott...

  • Klums 13 november 2010

    Min sambo som tycker att kyckling är torrt och smaklöst blev helt lyrisk. Jag kan inte annat än hålla med, fantastiskt gott! Blir en återkommande rätt hemma hos oss. Funkar även perfekt i matlådan till jobbet.

  • Birgittahelga 30 januari 2011

    Fantastiskt gott! Finns det något enklare än att laga i en lergryta?

  • EKC6150 6 mars 2011

    Det här var ett bra recept väldigt enkelt och väldigt gott. Att det inte alls heller är en dyr maträtt är ju bara en väldigt trevlig bonus. Tack för receptet Mvh Jocke

  • michellebencic 24 november 2013

    Kan sälla mig till skaran som lovsjunger rätten och berätta att även min lillasyster har detta recept som favorit numera. Närhelst hon kommer till hemstaden så vill hon alltid att jag ska laga denna rätten med ris till. Jag brukar dock göra på kycklingfiléer och ibland lyxar jag till det med hela rosmarinkvistar, särskilt efter besök i medelhavsländer då sådant knycks med. Så vaaaansinnigt gott! Brukar även slänga i lite morot och lök i lergrytan. Med risk för att lergrytan blir lite väl full ibland...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.