Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Detta är en av de godaste grillade kycklingar som jag ätit

Ingredienser

Instruktioner

Blötlägg lergrytan i kallt vatten mist i 15 min hela grytan ska vara täckt av vatten. Blanda oljan med salt, peppar, soja och curry. Häll i citronsaften i kycklingen och därefter dragonen. Lägg kycklingen med bröstet upp i lergrytan. Pensla den runtom med oljeblandningen. Sätt på locket. Ställ in grytan i kall ugn, mitt i ugnen, och sätt termostaten på 250 grader. Låt stå ca 1½ timme.En del säger att man skall ta av locket de sista 10- 15 minuterna för att få mera färg, men det tycker jag är bara onödigt för det saknas ingen färg. Ta vara på skyn. Smaka av och red den till sås. Gott med kokt ris och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • MatAnders 8 maj 2010

    Kanongott kan verkligen rekomenderas. Tack för receptet.

  • MatAnders 8 maj 2010

    En klar 5 a.

  • kekke46 12 januari 2011

    Har gjort din kyckling idag mycket god. Det blir en 5 från oss också. Kommer att göra den flera gånger.

  • ljungelmamma 26 februari 2011

    Mmmm det här är verkligen supergott!!

  • kallp 10 mars 2011

    kanon gott!

  • wimpan 16 december 2011

    Jag har kommenterat det här receptet innan men du har satt in en bild ser jag så kommentaren försvann väl.Nu är den på väg in i ugnen igen och helt klart så är det den godaste kycklingen jag någonsin har ätit.Tack för receptet :)

  • wimpan 16 december 2011

    Förresten så glömde jag fråga dig vad rasp är? Du har ändrat det sen sist.

  • theodora 6 januari 2012

    Idag åt vi denna kyckling till middag o jag lagade mat i lergryta för första gången. Kycklingen var god o ramlade nästan av benen. Däremot så tycker jag att kycklingen krympte mycket, vilket är synd. Curryn borde jag ha skippat. Kycklingen o såsen fick en svag smak av den som jag kunde varit utan.

  • Aniram71 9 oktober 2012

    Jättegott! Kycklingen ramlade isär, riktigt mumsigt tyckte vi 4 här :) Skyn redde jag av med matlgr, kycklingfond & lite maizena. Lär göra detta igen, kanske pröva lite andra kryddor med :)

  • Bumbelna 28 november 2012

    Ska göra detta för 5:e gången idag. Det är så himla gott. Reder av såsen med maizena och tillsätter lite grädde. Serverar med ris.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.