Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling i lergryta

 
Skriv ut

Slängde i vad jag hade hemma och det blev den här rätten. Måste få säga att den blev god :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg lergrytan i blöt minst 30 minuter så den blir ordentligt blöt.
  2. Tina kycklingen. Skala och skiva de gula lökarna. Skiva champinjonerna. Krydda kycklingen ordentligt runt om och även inuti. Lägg i lergrytan.
  3. Häll på krossad ananas, krossade tomater. Blanda soja, fond och sambal oelek i lite vatten och häll på.
  4. Ställ in grytan på nedersta falsen i kall ugn. Sätt på ugnen på 225° Låt steka i 1½ timme. Ta ut och häll på grädden och stek i ytterligare 30 minuter.
  5. Servera kokt ris till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.