Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Kyckling är alltid kyckling och är älsklingsrätten för många. Här steks den i panna ovanpå spisen och bjuds med en läcker paprikasås, spetsad med litet sherry.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt ev djupfryst kyckling tina. Dela kycklingen i mindre bitar. Blanda salt, peppar och paprika och gnid in kycklingen med blandningen. Bryn matfettet i en stekpanna och bryn kycklingbitarna väl runt om, så att de blir vackert bruna.
  2. Minska värmen. Låt kycklingen eftersteka under lock men utan spädning ca 20 minuter eller tills den känns mör. Ta upp kycklingen och håll den varm.
  3. Vispa ur stekpannan med ca 2 dl vatten eller buljong. Sila upp skyn i en kastrull och red av den med vetemjöl utrört i lite grädde. Låt såsen koka ca 5 minuter. Tillsätt resten av grädden och smaksätt såsen med paprika och sherry. Rör till sist ned crème fraîche.
  4. Servera kycklingen med gröna ärter, den goda såsen och kokt potatis eller ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • flabban 15 januari 2009

    Kyckling är alltid gott och här är det sherryn i såsen som ger det där lilla extra. Supergott. Tack för ett bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.