- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Kyckling är alltid kyckling och är älsklingsrätten för många. Här steks den i panna ovanpå spisen och bjuds med en läcker paprikasås, spetsad med litet sherry.
Instruktioner
- Låt ev djupfryst kyckling tina. Dela kycklingen i mindre bitar. Blanda salt, peppar och paprika och gnid in kycklingen med blandningen. Bryn matfettet i en stekpanna och bryn kycklingbitarna väl runt om, så att de blir vackert bruna.
- Minska värmen. Låt kycklingen eftersteka under lock men utan spädning ca 20 minuter eller tills den känns mör. Ta upp kycklingen och håll den varm.
- Vispa ur stekpannan med ca 2 dl vatten eller buljong. Sila upp skyn i en kastrull och red av den med vetemjöl utrört i lite grädde. Låt såsen koka ca 5 minuter. Tillsätt resten av grädden och smaksätt såsen med paprika och sherry. Rör till sist ned crème fraîche.
- Servera kycklingen med gröna ärter, den goda såsen och kokt potatis eller ris.
Publicerat den
7 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kyckling är alltid gott och här är det sherryn i såsen som ger det där lilla extra. Supergott. Tack för ett bra recept.