Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling i parmapaket med paprikasås – LCHF

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Tillkommet i alla hast - baserat på vad som fanns i kylen och behövde gå åt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kycklingpaket: Lägg en kycklingbröstfilé mellan två lager plast, eller två tunna skärbrädor av plast. Banka ut den till mindre än tio mm tjocklek - upprepa med den andra. Peppra och lägg åt sidan.
  2. Repa bladen av 1/4 kruka basilika och hacka fint. Riv Pecorino finst och blanda samman med sbasilika till en gröt. Är blandningen för torr – tillsätt lite crème fraiche.
  3. Bred ut blandningen på de utbankade filérna och rulla samman. Lägg två skivor parmaskinka bredvis varandra och rulla in kycklingrullen. Lägg med skarven nedåt i en form som är så trång att den sluter tätt mot ändarna av rullarna.. Ser rullarna ut att var ostabila, bind om dem med bindgarn.
  4. Stek i ugn 150°C tills innertemperaturen nått 70 grader.
  5. Paprikasås: Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet och låt svälla en knapp minut. Tillsätt crème fraiche och paprikapasta oc koka upp. Smaka av med svartpeppar.
  6. Serveras med grillad paprika eller rostade rotsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.