Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling i tomat- och olivsky med smulad fetaost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabblagad och god gryta med medelhavssmaker. Sug upp den goda såsen med surdegsbröd! Grytan passar också bra att servera till couscous, pasta eller ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och finhacka löken. Skala vitlöken. Halvera kycklingen och bryn runt om i en het stekpanna i 1 msk olja. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar och lägg bitarna i en ugnssäker form.
  3. Tillsätt löken i pannan och pressa i vitlöken. Fräs ca 2 minuter. Tillsätt tomater, vinäger, socker och 2 krm salt. Fördela tapenaden över kycklingen. Häll över tomatsåsen och tillaga mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills kycklingen är helt genomstekt.
  4. Ta ut formen och smula över fetaosten. Servera med ett gott surdegsbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.