Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling i ugnen med rosmarin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I det här receptet är det de knapriga rosmarinbarren som slår om tonen. Rosmarin betyder egentligen dagg från havet och ger en lika frisk och mild smak som namnet låter antyda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta ut inälvspåsen och skölj kycklingen. Dela den mitt itu på längden och skär bort gumpen. Ta bort ev fettklumpar.
  2. Salta kycklinghalvorna runt om och lägg dem på ett ugnssäkert fat med skinnsidan upp. Droppa olivolja över och strö på rikligt med rosmarin.
  3. Stek kycklingen i 175 grader ca 40 minuter eller tills den har vacker färg och är väl genomstekt. Dela kycklinghalvorna och lägg upp dem på ett fat. Garnera med citronklyftor och servera genast.
  4. Servera med råstekt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.