Rött vin och röda bär ger såsen i den här rätten en underbar färg. Kycklingen både marineras och tillagas i en blandning av vin, örter och kryddor som gör köttet ljuvligt mört och smakrikt.
Instruktioner
- Skölj och torka av kycklingen in- och utvändigt. Dela kycklingen i 8 bitar och skär bort löst skinna och fett. Salta och peppra kycklingdelarna.
Skala vitlöksklyftorna och hacka dem grovt. Skölj och torka av timjanskvistarna.
- Blanda rött vin, ½ dl marsala och 2 dl vatten.
Lägg kycklingbitarna i en skål och häll över marsalablandningen. Tillsätt vitlök, timjan, lagerblad och nejlikor. Täck över och marinera 4 tim i kylen. Vänd kycklingbitarna då och då.
- Skala och hacka schalottenlöken fint.
Ta upp kycklingbitarna ur marinaden och torka av dem. Hetta upp oljan i en gryta och bryn kycklingen runtom. Tillsätt schalottenlöken och fräs hastigt. Häll på hälften av marinaden, lägg på locket och låt kycklingen sjuda ca 35 min.
Skölj och ansa bären.
- Ta kycklingbitarna ur grytan och håll dem varma. Häll ner resten av marinaden i grytan och låt koka 5 min utan lock. Rör ner bären i skyn och koka ytterligare 10 min utan lock.
- Vispa ihop crème fraiche, maizena, buljong och resten av marsalan. Sila skyn, häll tillbaka den i kastrullen och vispa ner crème fraiche-blandningen. Låt såsen koka 2 min under omrörning och smaka av med salt, peppar och socker. Lägg kycklingen i såsen och värm 5 min.
Servera gärna med ris.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
21 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar