Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling Marengo

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mustig och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina kycklingen och dela den i bitar. Tag bort skinnet. Bryn kycklingbitarna runt om och lägg dem i en gryta som rätten kan serveras ur.
  2. Bryn lökarna och champinjonerna. Spar svampspadet. Vispa ur stekpannan med lite vatten och häll skyn i grytan. Strö över mjölet och rör om.
  3. Tillsätt vinet, buljongtärningen, tomaterna med sitt spad, svampspadet, salt, peppar och de krossade vitlöksklyftorna.
  4. Koka under lock på svag värme ca 30 min. Smaka av och krydda mer om det behövs.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • gocka-39 19 mars 2010

    jag hade ingen kayennepeppar i min

  • anluk 3 mars 2013

    MMMMM, så gott!!!! Hittade inte det receptet jag brukade använda mig av för 15-talet år sedan men detta blev ju minst lika gott. Suveränt. Hade ingen cayenne hemma men tog lite sambal istället. En klart fullpott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.