En varmrätt med kyckling som huvudingrediens vilken får sällskap av äpplen och rotfrukter vid servering.
Instruktioner
- Äpple och rotfrukter:
Skala äpplet och rotfrukterna och skär dem i jämna fyrkanter.
Lägg äppelbitarna i vatten för att de inte ska bli bruna, gärna citronvatten.
- Blanchera rotfrukterna; koka dem hastigt. Häll av vattnet och kyl dem snabbt, så behåller de färgen.
- Kyckling:
Bryn kycklingbitarna i smör. Krydda med salt och peppar.
Värm ugnen till 180º och stek i cirka 20 minuter.
Tag ut dem och låt dem vila en stund innan de skärs upp. Lägg dem däremot inte i folie, för då blir skinnet trist.
- Hetta upp rotfrukterna i smör i en panna och rör om. Lägg i äppelbitarna sist, så att de inte förlorar sitt tuggmotstånd.
Lägg upp kycklingbitar och rotfrukter på tallriken och ringla äppelsåsen över.
- Äppelsås:
Smält sockret långsamt i en vid panna tills det börjar karamelliseras.
Tillsätt juice och vatten.
Koka ihop något och red av med maizena.
Äppelsåsen kan serveras varm eller kall.
Publicerat den
3 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar