Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med äpple, rotfrukter och äppelsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En varmrätt med kyckling som huvudingrediens vilken får sällskap av äpplen och rotfrukter vid servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Äpple och rotfrukter: Skala äpplet och rotfrukterna och skär dem i jämna fyrkanter. Lägg äppelbitarna i vatten för att de inte ska bli bruna, gärna citronvatten.
  2. Blanchera rotfrukterna; koka dem hastigt. Häll av vattnet och kyl dem snabbt, så behåller de färgen.
  3. Kyckling: Bryn kycklingbitarna i smör. Krydda med salt och peppar. Värm ugnen till 180º och stek i cirka 20 minuter. Tag ut dem och låt dem vila en stund innan de skärs upp. Lägg dem däremot inte i folie, för då blir skinnet trist.
  4. Hetta upp rotfrukterna i smör i en panna och rör om. Lägg i äppelbitarna sist, så att de inte förlorar sitt tuggmotstånd. Lägg upp kycklingbitar och rotfrukter på tallriken och ringla äppelsåsen över.
  5. Äppelsås: Smält sockret långsamt i en vid panna tills det börjar karamelliseras. Tillsätt juice och vatten. Koka ihop något och red av med maizena. Äppelsåsen kan serveras varm eller kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.