Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Jättegod festlig kyckling som går att förbereda

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingfiléerna om du har bröstbitar, Lårfiléer behöver inte delas. Blanda marinaden och lägg i kycklingen. Låt marinera minst 4 timmar, gärna längre.
  2. Bryn kycklingen i oljan i en het stekpanna och lägg dem i en stor ugnsfast form eller två formar. Låt dem kallna.
  3. Skala lökarna. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor eller bitar. Fräs löken i smör i en stekpanna. Fördela mellan kycklingbitarna i formarna. Fräs sedan äppelbitarna och lägg även ner deem i formarna. Blanda grädde, kycklingfond, soja, äppelcider och calvados. Häll sedan detta i formarna. Krydda med timjan och svartpeppar.
  4. Vid servering: Ugn 225 grader. Strö valnötskärnor över äppelröra och kyckling. Stek i mitten av ugnen i 10 - 20 minuter. Längre tiden om kycklingen hunnit svalna innan. Kolla att köttsaften är ljus, annars fär den steka någon minut till. Garnera ev med färsk timjan.
  5. Servera med ris eller ugnstekta potatisklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.