Jättegod festlig kyckling som går att förbereda
Instruktioner
- Dela kycklingfiléerna om du har bröstbitar, Lårfiléer behöver inte delas. Blanda marinaden och lägg i kycklingen. Låt marinera minst 4 timmar, gärna längre.
- Bryn kycklingen i oljan i en het stekpanna och lägg dem i en stor ugnsfast form eller två formar. Låt dem kallna.
- Skala lökarna. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor eller bitar. Fräs löken i smör i en stekpanna. Fördela mellan kycklingbitarna i formarna. Fräs sedan äppelbitarna och lägg även ner deem i formarna.
Blanda grädde, kycklingfond, soja, äppelcider och calvados. Häll sedan detta i formarna. Krydda med timjan och svartpeppar.
- Vid servering:
Ugn 225 grader.
Strö valnötskärnor över äppelröra och kyckling. Stek i mitten av ugnen i 10 - 20 minuter. Längre tiden om kycklingen hunnit svalna innan. Kolla att köttsaften är ljus, annars fär den steka någon minut till.
Garnera ev med färsk timjan.
- Servera med ris eller ugnstekta potatisklyftor.
Publicerat den
19 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar