Kycklingwok med cashewnötter i sötsur sås.
En kycklinggyta med god sås och knapriga grönsaker enligt kinesiskt recept.
Instruktioner
- Skär kycklingköttet i strimlor. Marinera kycklingen i maizena, äggvita, vinäger och en nypa salt. Skiva och strimla grönsakerna. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och bryn kycklingbitarna gyllenbruna ca 3 minuter. Tag upp och lägg upp vid sidan i ex. en skål.
- Fräs grönsaker och nötter lite i taget i 4 minuter var. Lägg över i skålen. Häll på vatten, buljongtärning och soja i woken. Låt sjuda i ett par minuter.
- Blanda under tiden ingredienserna till såsen i en redningsbägare. Skaka ihop såsen och rör ner den i grytan. Koka upp och låt tjockna. Tillsätt kyckling och grönsaker. Servera kyckling- och grönsaksröran med thairis.
Publicerat den
2 juli 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Lite småkrångligt recept med många steg, men riktigt gott! Hoppade över champinjoner eftersom det inte är någon favorit...lite mer salt efteråt behövdes!