Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med cashewnötter (Gai Pad Med Mamuang)

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Supergod och äkta Thai

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marinera kycklingbitarna i soja ca 10 min. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna, tillsätt cashewnötterna, stek dem gyllenbruna. Tag ur nötterna och låt dem rinna av på hushållspapper. Skölj löken och skär i 2 cm´s längder. Skölj tomaterna och champinjonerna som sedan tärnas.
  2. Hetta upp olja i pannan och stek kycklingen under omrörning ett par minuter. Tillsätt tomater, lök, svamp och nötter. Stek under omrörning. Sänk värmen och smaksätt med fisksås, ostronsås och socker. Serveras med enkelt ris

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Lennart_58 2 september 2009

    Detta var verkligt gott, full poängare.

  • frokeneva 6 april 2010

    Vilken typ av soja ska det vara? Kinesisk?

  • chrisu 7 april 2010

    Det går bra med vanlig kinesiskt soja.

  • sseheha 18 april 2010

    Tyvärr smakade det inte alls som rätten gjorde i Thailand. Då den blev mycket smaklös tillsatte jag andra kryddor för att få lite mer smak på rätten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.