Instruktioner
1.Sätt ugnen på 225º och smörj en ugnsfast form med 1 msk smör.
2.Pressa saften från 1 apelsin (ca 1 dl). Vispa ihop hälften av saften (ca ½ dl) med 1 msk soja och 1 krm svartpeppar i en skål.
3.Vik ut 600 g kycklinglårfilé. Skär 100 g chèvre i lika många bitar som antalet kycklinglårfiléer. Fördela chèvre och 1 tsk timjan på filéerna och vik ihop dem. Linda om 80 g prosciutto runt kycklingen (½-1 skiva per filé), lägg i ugnsformen och häll över apelsin/sojablandningen. Stek i ugnen i 25 min.
4.Koka ris/gryn till 4 personer.
5.Hacka 1 gul lök. Strimla 1 paprika tunt. Skala och skär 2 morötter i tunna stavar, ca 5 mm tjocka. Skär ⅓ huvud savoykål i 1 cm breda strimlor. Skär ½ zucchini i 1 cm stora tärningar.
Hetta upp 1 msk smör i en stor stekpanna och fräs grönsakerna i omgångar på medelhög värme i 2 min/omgång.
Lägg kycklingen på ett övertäckt fat, sila av stekspadet från ugnsformen till en kastrull och tillsätt resten av apelsinsaften (ca ½ dl) samt 1 dl crème fraiche. Sjud såsen på medelvärme i 5 min.
Halvera varje kycklinglårpaket och servera med sås, ris/gryn och frästa grönsaker.