Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med chokladsås

 
Kyckling med chokladsås Kyckling med chokladsås
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Surfade runt på ett skojigt vin, "Cafê Culture Pinotage 2008" (nr 2369) från Sydafrika för 89:-, det doftar kaffe och är jättemumsigt! Hittade då detta recept som utlovade att tillsammans med kaffe-vinet så skulle 1+1=3 så nu måste jag bara testa den matematiken!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök samt vitlök fint och fräs den mjuk i smör. Tillsätt 2 msk vitt vin och låt koka in. Lägg i en ugnsfast form.
  2. Bryn kycklingfiléerna i smör så att de får färg runtom. Krydda med salt och vitpeppar. Lägg kycklingfiléerna ovan på löken, i ugnsformen och strö över mjölet.
  3. Blanda vin, kycklingfond/buljong, vitvinsvinäger samt lagerblad och kryddnejlikor i en skål. Häll såsen över kycklingen och låt gå i ugnen ca 20 – 30 minuter tills kycklingen är genomstekt.
  4. Skiva upp kycklingen och sila såsen. Plocka bort lagerblad och kryddnejlikor från löken och servera den som tillbehör till kycklingen. Hit kan förberedas innan och bara värmas på när man skall äta.
  5. Värm upp såsen och tillsätt 2 rutor riven mörk choklad och låt dem smälta. OBS! När chokladen väl smält kan såsen inte värmas upp på nytt, de blir då grynig. Alltså måste detta moment göras alldeles innan serveringen. Servera kycklingen med lökhack, chokladsås och apelsinris samt en apelsinsallad.
  6. Apelsinris: 4 portioner kokt ris som garneras med rivet apelsinskal från en apelsin.
  7. Apelsinsallad: pressa saften ur en apelsin och blanda med lika mycket olivolja. Blanda det med en påse färdigskuren sallad samt en apelsin skuren i små bitar, med de vita hinnorna borttagna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.