Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med curry och mandel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabb att tillaga och underbart god. Bjud på den här härligt doftande curryrätten och dina gäster kommer att bli förtjusta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj av köttet och skär det i strimlor längs med fibrerna. Skala och hacka den gula löken, vitlöken och äpplebiten.
  2. Rosta mandelspånen på ett stekjärn utan fett tills de är gyllengula. Ta dem sedan ur pannan.
  3. Värm upp 2 msk smält matfett och stek upp köttet på stark värme. När köttet är genomstekt ta upp det ur stekpannan. Lägg i resten av matfettet och fräs upp lök, vitlök och äpple.
  4. Tillsätt hönsbuljong och grädde och låt koka upp. Smaka av med salt, peppar, curry och råpressad citronsaft.
  5. Lägg i de strimlade kycklingfiléerna. Låt sjuda i 5 minuter. Strö över mandelspån och servera med ris.
  6. Endast 288 kalorier/portion

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.