Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med enbärssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktig söndagsmiddag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C. Blanda rotsakerna med örtkryddor, salt och peppar. Lägg på plåt och baka i ugn ca 20–30 minuter tills de fått fin färg. Bryn kycklingen runt om i smör- och rapsolja i en panna. Låt steka med i ugnen de sista 10 minuterna. Tillsätt lök och enbär till pannan och fräs allt i någon minut på medelvärme.
  2. Häll i vitt vin och sjud i någon minut. Slå på iMat, vatten och kalvfond och sjud såsen ca 5 minuter. Blanda Maizena med lite vatten och red av såsen. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.