Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med fruktsalsa

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Denna underbara, annorlunda kyckling går det inte att misslyckas med. Frukt på burk innebär också kort förberedelsetid. Det går ännu fortare om du använder dig av en färdiggrillad kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Själv brukar jag köra en genväg och använda mig av två färdiggrillade kycklingar, perfekt om man har bråttom!
  2. Ta skinnet av kycklingen och dela den i 6 delar. Låt frukten rinna av och ta vara på fruktspadet. Blanda fruktspadet med senapen i en stor skål till en marinad och ställ ½ dl åt sidan. Lägg kycklingbitarna i marinaden och se till så att kycklingen täcks av marinad. Täck över med plastfolie och kyl i 30 minuter.
  3. Sätt på grillen och täck ett grillgaller med folie. Lägg kycklingen på folien och släng marinaden. Grilla kycklingen ca 10 cm från värmen i 35-40 minuter. Vänd en gång och pensla några gånger med resten av marinaden.
  4. Skala under tiden löken och skiva den tunt. Smält 1 msk matfett i en stekpanna och bryn löken tills den är mjuk.
  5. Blanda maizena och tomater i en skål. Häll tomatblandningen över löken och sjud upp under omrörning tills såsen tjocknar. Tillsätt chilifrukt, vinäger, senap och frukt. Värm upp tills allt är genomvarmt, ca 2 minuter. Lägg upp kycklingen och häll över såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.