Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med god äppelröra

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lägg upp kycklingen på en bädd av äpplen, rökt skinka och purjolök - ät och njut!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka av kycklingen. Dela citronen och gnid in fågelns in- och utsida med den. Krydda med salt och peppar.
  2. Bryn kycklingen vackert gyllene runtom i lite matfett över inte allt för hög värme. Sänk värmen och häll buljongen i botten av stekgrytan. Låt kycklingen bräsera under lock ca 45-50 minuter eller tills den är genomstekt.
  3. Kärna under tiden ur äpplena och skär dem i tärningar. Ansa och strimla purjolöken. Strimla skinkan.
  4. Fräs äpple, purjolök och skinka i lite matfett. Tillsätt grädde och kycklingfond. Låt det koka upp och smaka av med salt och peppar.
  5. Ta upp kycklingen och dela den i fyra bitar. Lägg ner dem i äppelröran och låt kycklingbitarna puttra med ca 5 minuter. Garnera med lite färsk timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.