Lägg upp kycklingen på en bädd av äpplen, rökt skinka och purjolök - ät och njut!!!
Instruktioner
- Skölj och torka av kycklingen. Dela citronen och gnid in fågelns in- och utsida med den. Krydda med salt och peppar.
- Bryn kycklingen vackert gyllene runtom i lite matfett över inte allt för hög värme. Sänk värmen och häll buljongen i botten av stekgrytan. Låt kycklingen bräsera under lock ca 45-50 minuter eller tills den är genomstekt.
- Kärna under tiden ur äpplena och skär dem i tärningar. Ansa och strimla purjolöken. Strimla skinkan.
- Fräs äpple, purjolök och skinka i lite matfett. Tillsätt grädde och kycklingfond. Låt det koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Ta upp kycklingen och dela den i fyra bitar. Lägg ner dem i äppelröran och låt kycklingbitarna puttra med ca 5 minuter. Garnera med lite färsk timjan.
Publicerat den
20 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar