- Serverar: 12 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Om man älskar getost, som jag, så måste man prova på det här enkla receptet! En maträtt som man minns med lycka och välbehag, det är sant! Den går att förbereda ganska mycket, så den är perfekt till festliga tillfällen då man inte gärna vill stå i köket hela kvällen, hellre vill man ju stå med en eller två drinkar och mysa med vännerna! Kaloririkt, jag vet, men den som vill tänka på vikten kan ju byta ut crème fraiche och grädde till lättare varianter. Själv vill jag gärna unna mig när det väl är fest!
Instruktioner
- Om du gillar att förbereda festmat, som jag, så steker du kycklingen dagen före, eller varför inte köpa färdiggrillade, det går alldeles utmärkt! Dela kycklingarna i mindre bitar och lägg dom på en långpanna med folie över, värm i 225 grader i ugnen, ca 20-30 minuter. Jag brukar ta av folien dom sista 10 minuterna så blir skinnet lite krispigare och smakar nystekt.
- Riv osten på rivjärn eller i matberedare, koka upp crème fraiche, grädde och vatten i en kastrull. Smula ner buljongtärningen och lägg i osten, rör om tills den har smält. Smaka av med pressad eller tunt skivad vitlök samt peppar. Om du vill ha såsen mer salt, tillsätt ännu en buljongtärning eller salt. Hit kan du förbereda såsen på morgonen!
Värm upp den långsamt när gästerna har kommit, och avsluta med att strimla ner basilikan i såsen.
- Ibland slår jag såsen över kycklingen och strör över lite mer basilika, men oftast bjuder jag såsen på sidan av och garnerar kycklingen med vackra klyftor av citron och basilikablad. Till detta bjuder jag på ugnsstekta potatisar. Jag brukar skala och klyfta dom på förmiddagen samt förkoka några minuter så tar det inte så lång tid i ugnen sen, och så steker jag dom samtidigt som man värmer kycklingen! Lycka till!
Publicerat den
28 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kyckling = 2,5p Fetaost = 2,5p 2,5 +2,5 = 5. Ha ha, oj va gott.
Perfekta viktväktar maten alltså ;-) hihi!