Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Om man älskar getost, som jag, så måste man prova på det här enkla receptet! En maträtt som man minns med lycka och välbehag, det är sant! Den går att förbereda ganska mycket, så den är perfekt till festliga tillfällen då man inte gärna vill stå i köket hela kvällen, hellre vill man ju stå med en eller två drinkar och mysa med vännerna! Kaloririkt, jag vet, men den som vill tänka på vikten kan ju byta ut crème fraiche och grädde till lättare varianter. Själv vill jag gärna unna mig när det väl är fest!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om du gillar att förbereda festmat, som jag, så steker du kycklingen dagen före, eller varför inte köpa färdiggrillade, det går alldeles utmärkt! Dela kycklingarna i mindre bitar och lägg dom på en långpanna med folie över, värm i 225 grader i ugnen, ca 20-30 minuter. Jag brukar ta av folien dom sista 10 minuterna så blir skinnet lite krispigare och smakar nystekt.
  2. Riv osten på rivjärn eller i matberedare, koka upp crème fraiche, grädde och vatten i en kastrull. Smula ner buljongtärningen och lägg i osten, rör om tills den har smält. Smaka av med pressad eller tunt skivad vitlök samt peppar. Om du vill ha såsen mer salt, tillsätt ännu en buljongtärning eller salt. Hit kan du förbereda såsen på morgonen! Värm upp den långsamt när gästerna har kommit, och avsluta med att strimla ner basilikan i såsen.
  3. Ibland slår jag såsen över kycklingen och strör över lite mer basilika, men oftast bjuder jag såsen på sidan av och garnerar kycklingen med vackra klyftor av citron och basilikablad. Till detta bjuder jag på ugnsstekta potatisar. Jag brukar skala och klyfta dom på förmiddagen samt förkoka några minuter så tar det inte så lång tid i ugnen sen, och så steker jag dom samtidigt som man värmer kycklingen! Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lennart_58 13 augusti 2009

    Kyckling = 2,5p Fetaost = 2,5p 2,5 +2,5 = 5. Ha ha, oj va gott.

  • Kristiina 13 augusti 2009

    Perfekta viktväktar maten alltså ;-) hihi!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.