- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Går även bra med Fläskfilé
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 225°C.
- 2. Hetta upp smör och bryn filéerna 3-4 minuter på varje sida tills de får fin färg. Salta och peppra efter smak. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Sätt in filéerna i ugnen en stund.
3. Skala och hacka lök, vitlök och paprikan.
- 4. Bryn bacontärningarna lätt i sitt eget fett. Tillsätt lök, paprika till pannan och låt dem bryna med baconet ett par minuter. Salta och peppra efter smak. Låt blandningen svalna något.
- 5. Rör ihop riven ost, några hackade basilikablad och lättcrème fraiche. Tillsätt baconblandningen och smaka av med salt och peppar.
- 6. Fördela röran över kycklingen och Gratinera i ca 20 minuter, tills kycklingen är färdig. (Skär ett snitt, om köttsaften är klar är den färdigstekt.) Garnera med basilika.
Servera med en matig sallad och ris.
Publicerat den
13 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar