- Serverar: 4 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Kycklingrätter är mångas favoritmat, och kyckling är både gott och fortfarande ganska billigt. Här kommer en kycklingrätt med potatis, lök och paprika.
Instruktioner
- Skölj och torka kycklingen. Dela den i fyra bitar.
- Skölj och skala potatisarna och skär dem i tärningar. Skölj och dela paprikan, ta noga bort alla kärnor och skär den i små tärningar.
- Värm upp oljan i en stekpanna eller stekgryta. Bryn kycklingen i oljan och se till att den får fin färg runtom. Tillsätt lök och paprika. Krossa vitlöksklyftorna och tillsätt dem. Salta, peppra och häll på buljong.
- Lägg på kycklingbitarna. Låt allt eftersteka på svag, jämn värme ca 20 minuter. Lägg gärna lock på pannan eller grytan. Pröva att kycklingen är genomstekt.
- Servera direkt ur pannan eller lägg upp på fat, gärna med en skål frisk sallad till.
Publicerat den
7 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
God och enkel mat från grunden. Jag hade kycklingfilé i frysen så det blev 3 sådana istället för en hel kyckling denna gång.