Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med lök och paprika

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Kycklingrätter är mångas favoritmat, och kyckling är både gott och fortfarande ganska billigt. Här kommer en kycklingrätt med potatis, lök och paprika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka kycklingen. Dela den i fyra bitar.
  2. Skölj och skala potatisarna och skär dem i tärningar. Skölj och dela paprikan, ta noga bort alla kärnor och skär den i små tärningar.
  3. Värm upp oljan i en stekpanna eller stekgryta. Bryn kycklingen i oljan och se till att den får fin färg runtom. Tillsätt lök och paprika. Krossa vitlöksklyftorna och tillsätt dem. Salta, peppra och häll på buljong.
  4. Lägg på kycklingbitarna. Låt allt eftersteka på svag, jämn värme ca 20 minuter. Lägg gärna lock på pannan eller grytan. Pröva att kycklingen är genomstekt.
  5. Servera direkt ur pannan eller lägg upp på fat, gärna med en skål frisk sallad till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • enAnnan 30 mars 2008

    God och enkel mat från grunden. Jag hade kycklingfilé i frysen så det blev 3 sådana istället för en hel kyckling denna gång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.