Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med oliver (Pollo con olive)

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En enkel och god rätt. Fick den första gången när jag var i Torin, men fick receptet förs i dagarna, den smakar underbart och folk tror att den är mycket arbetad, men som sagt lätt att göra, den sköter sig själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla tomaterna och dra av skalet och skär dem i bitar. Stycka kycklingen i 8-10 bitar. I en gryta värmer man lite olivolja och steker löken och vitlöken tills den är mjuk. Sänk värmen .Värm olivoljan och smör i en stekpanna, stek kycklingbitarna, några i taget vacker gyllenfärgade, lägg över dem i grytan. Lägg i buljongtärningarnan.
  2. I samma olja som man stekte kycklingbitarna, steker man sardellfiléerna som man mosar med en gaffel, tills den är totalt mosade, tillsätt tomat hacket. Häll sardell och tomat röran på kycklingen i grytan, tillsätt oliver och persilja, rör om så allt blandas, salta och peppra, tänk på att oliverna är salta, så försiktigt med salt
  3. Låt det koka upp och sänk värmen så att den bara småkokar i ca 45-60 min. om den verkar bli för torr så tillsätt lite vatten. Klart! Serveras med en pilaffris eller pasta till, glöm inte ett gott vit bröd för att ta upp såsen med. Gott även med ugnstekt potatis och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.