- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Kyckling med pepparrotssås
Instruktioner
- Skölj den färska kycklingen. Tina ev djupfryst något. Dela kycklingen i portionsbitar.
- Skala lök och morötter. Skär löken i klyftor och morötterna i bitar.
- Koka upp vattnet med buljongtärning, salt och pepparkorn.
- Lägg i kyckling, lök och morötter och låt det hela sakta koka ca 10 min.
- Skölj och ansa blomkålen. Dela den i små buketter. Tillsätt dem och låt allt koka ytterligare ca 15 min eller tills kycklingen känns mör och grönsakerna är mjuka. Prova med en sticka.
- Tag upp kyckling och grönsaker. Håll detta varmt. Sila kokspadet och spara det.
- Smält matfettet till såsen i en kastrull. Tillsätt mjölet, rör ordentligt. Späd med ca 4 dl av kok spadet, lite i sänder. Låt såsen koka 3-5 min.
- Smaksätt med pepparrot och ev mera kryddor. Tillsätt grädden.
- Häll lite sås över kyckling och grönsaker. Servera resten till. Strö gärna över persilja.
Publicerat den
9 april 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här måste jag laga!