Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med pepparrotssås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Kyckling med pepparrotssås

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj den färska kycklingen. Tina ev djupfryst något. Dela kycklingen i portionsbitar.
  2. Skala lök och morötter. Skär löken i klyftor och morötterna i bitar.
  3. Koka upp vattnet med buljongtärning, salt och pepparkorn.
  4. Lägg i kyckling, lök och morötter och låt det hela sakta koka ca 10 min.
  5. Skölj och ansa blomkålen. Dela den i små buketter. Tillsätt dem och låt allt koka ytterligare ca 15 min eller tills kycklingen känns mör och grönsakerna är mjuka. Prova med en sticka.
  6. Tag upp kyckling och grönsaker. Håll detta varmt. Sila kokspadet och spara det.
  7. Smält matfettet till såsen i en kastrull. Tillsätt mjölet, rör ordentligt. Späd med ca 4 dl av kok spadet, lite i sänder. Låt såsen koka 3-5 min.
  8. Smaksätt med pepparrot och ev mera kryddor. Tillsätt grädden.
  9. Häll lite sås över kyckling och grönsaker. Servera resten till. Strö gärna över persilja.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • oceanblue 7 september 2010

    Det här måste jag laga!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.