Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med quínoasallad.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En krispig sallad med kyckling och quinoa. + att den har lågt GI.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 150°.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Häll på olivolja och krydda med oregano, timjan, salt och peppar.
  3. Sätt in i mitten av ugnen och stek i 30 -35 minuter eller till en innertemperatur på 70°.
  4. Skär ett snitt i kycklingen och kontrollera att köttsaften är klar och genomskinlig.
  5. Skala och hacka löken fint. Skiva zucchinin och skär den i bitar. Skär de soltorkade tomaterna i småbitar. Hacka bladpersiljan och riv parmesanen.
  6. Häll lite olivolja i en stekpanna och stek löken någon minut.
  7. Tillsätt zucchinin och stek ytterligare någon minut. Tillsätt den kokta quínoan, soltorkade tomater, lite av oljan från tomaterna och blanda om.
  8. Tillsätt bladpersilja och parmesan. Tillsätt oliver och krydda med salt och peppar.
  9. Servera kycklingen tillsammans med quínoasalladen och en klick tomatsås. (recept på GI viktkontrolls tomatssås finns i GI-Pizza receptet)

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lennart_58 12 augusti 2009

    Quinoa = busgott. Kyckling = buspippi, ha ha. Kan inte ge annat än fem poäng, det är du värd. Lennart.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.