En krispig sallad med kyckling och quinoa. + att den har lågt GI.
Instruktioner
- Värm ugnen till 150°.
- Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form.
Häll på olivolja och krydda med oregano, timjan, salt och peppar.
- Sätt in i mitten av ugnen och stek i 30 -35 minuter eller till en innertemperatur på 70°.
- Skär ett snitt i kycklingen och kontrollera att köttsaften är klar och genomskinlig.
- Skala och hacka löken fint.
Skiva zucchinin och skär den i bitar.
Skär de soltorkade tomaterna i småbitar.
Hacka bladpersiljan och riv parmesanen.
- Häll lite olivolja i en stekpanna och stek löken någon minut.
- Tillsätt zucchinin och stek ytterligare någon minut.
Tillsätt den kokta quínoan, soltorkade tomater, lite av oljan från tomaterna och blanda om.
- Tillsätt bladpersilja och parmesan.
Tillsätt oliver och krydda med salt och peppar.
- Servera kycklingen tillsammans med quínoasalladen och en klick tomatsås. (recept på GI viktkontrolls tomatssås finns i GI-Pizza receptet)
Publicerat den
12 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Quinoa = busgott. Kyckling = buspippi, ha ha. Kan inte ge annat än fem poäng, det är du värd. Lennart.