Grönsaker och kyckling lagas var för sig. Har man varmluftsugn kan båda köras samtidigt på lägre värme.
Instruktioner
- Lägg kycklingen i en liten form. Blanda soja, olivolja och sweet chilisås och häll över kycklingen. Vänd köttet så att alla sidor täcks av marinaden.
- Sätt ugnen på 225 grader. Skär grönsakerna i bitar. Rosta i ugn tills de är brynta, ca 15 minuter.
- Ta upp kycklingen ur marinaden och bryn den i stekpanna i ca 3 minuter. Lägg kycklingen på ugnssäkert fat. Efterstek i ugnen i 175 grader i 15–20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
- Tvätta limen. Riv skalet och pressa ur saften. Blanda skal och saft med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp kyckling och crème fraiche på fyra tallrikar. Garnera med balsamicovinäger och servera med couscous.
Publicerat den
5 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god marinad till kycklingen. Sen var det ju underbart gott med de rostade grönsakerna och limecreme fraichen.