Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med rostade grönsaker

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grönsaker och kyckling lagas var för sig. Har man varmluftsugn kan båda köras samtidigt på lägre värme.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kycklingen i en liten form. Blanda soja, olivolja och sweet chilisås och häll över kycklingen. Vänd köttet så att alla sidor täcks av marinaden.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Skär grönsakerna i bitar. Rosta i ugn tills de är brynta, ca 15 minuter.
  3. Ta upp kycklingen ur marinaden och bryn den i stekpanna i ca 3 minuter. Lägg kycklingen på ugnssäkert fat. Efterstek i ugnen i 175 grader i 15–20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
  4. Tvätta limen. Riv skalet och pressa ur saften. Blanda skal och saft med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp kyckling och crème fraiche på fyra tallrikar. Garnera med balsamicovinäger och servera med couscous.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Annelie1969 23 april 2009

    Mycket god marinad till kycklingen. Sen var det ju underbart gott med de rostade grönsakerna och limecreme fraichen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.