Grillad kyckling är alltid en hit och här får den god smak av citron.
Sötpotatisen har ett oförskämt lågt GI för att vara så söt och god.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Välj två ugnsfasta formar som får plats i ugnen samtidigt.
Dela kycklingen i mindre bitar och lägg bitarna i en smord ugnsfast form. Tvätta citronen, skiva den och lägg den på kycklingbitarna. Salta och peppra.
Ställ in kycklingen i ugnen och låt den stå där i ca 40 minuter.
- Tvätta sötpotatisen och dela den i långsmala klyftor. Lägg den i en form och ringla över olivolja. Rör runt lite så att oljan fördelar sig bättre. Salta och peppra. Låt stå i ugnen ca 25 minuter, känn efter med en sticka.
- Blanda kesella med créme fraiche, krydda med salt, peppar och örtkrydda.
- Servera kycklingen och sötpotatisen med såsen.
Publicerat den
9 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter så gott men undrar, blir inte en färdiggrillad kyckling torr, om den står 40 minuter i varm ugn?