- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Het kyckling med fräsch, syrlig olivsås. Kan ju självklart göras mindre het om man önskar det!
Instruktioner
- Börja med såsen som gärna får stå och gotta till sig ett par timmar i kylen före servering.
Finhacka oliverna, rödlöken och paprikan. Blanda crème fraiche och majonnäs med citronsaften, rör ner lite i taget. Blanda i citronskal, oliver, rödlök och paprika. Smaka av med salt och peppar.
- Dela kycklingfiléerna i bitar. Blanda ihop olja och flytande margarin. Att mixa ihop olja med margarin med hjälp av en mjölkvisp är jättebra då oljan inte skitar sig igen på samma sätt som om man bara rör ihop den. Blanda ner sambal oelek, pressad vitlök, citronsaften och salt och peppar. Lägg allt i en liten påse och låt marinera en stund om tid finns, annars går det bra att steka direkt. Stek kycklingfiléerna tillsammans med marinaden tills de är färdiga och köttsaften är klar.
Publicerat den
26 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar