Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med svampsås Kyckling med svampsås
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Testade detta recept idag, gudagott och vilken god sås det blev. Rekommenderas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp en panna och stek kycklingen ca 4-5 min på vardera sida. De ska ha fått fin färg.
  2. Skala och hacka undertiden lök och vitlök. Sänk värmen något och låt löken fräsa med sista minuten. Slå sedan över vin, vatten och ha i buljongtärningen. Vrid upp värmen igen och låt detta koka under lock tills kycklingen är helt genomkokt. (det får inte finnas något rosa kvar, köttet skall vara helt vitt!).
  3. Ta ur kycklingfiléerna, sänk värmen och ha i grädden och senapen. Låt det koka ihop lite. Tillsätt sedan svamp och lite klippt persilja. Smaka av med salt och peppar. När såsen tjocknat lite, lägg tillbaka kycklingen och låt allt koka i några minuter. Smaka av med ev lite mer persilja.
  4. Servera med en grönsakssallad och ris.
  5. Tips! Tag INTE dijonsenap enligt "linneasskafferi", blir inte gott.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • monicadanell 21 maj 2009

    Hej har nu ätit kyckling den var god tycker jag kommer att göra om den mvh / monica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.